BLOGS

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Η πίστη και την αλήθεια

Πια είναι η διαφορά μεταξύ της πίστης και της αλήθειας ;

Εδώ και αρκετό καιρό πριν συναντήθηκα ένας γέροντας και μου είπε την ακόλουθα ιστορία : μια ομάδα ανθρώπων μετά από μια διαδρομή διαλογισμού έφτασε σε ένα μεγάλο κτίριο για να ξεκουραστούν . Ο γέροντας σταματά τον κόσμο , ξαπλώνει τα δυο χέρια κλειστά και λέει ;
Κόσμε εδώ μέσα στα χέρια μου έχω το κλειδί με το οποίο μπορούμε να ανοίξουμε την πόρτα να μπούμε μέσα να ξεκουραστούμε . Ο κόσμος κοιτά και λέει :
επειδή τον ξέρουμε εδώ και πολύ καιρό τον πιστεύουμε ότι λέει την αλήθεια . Αυτή ονομάζεται πίστη . Μετά ανοίγει τα χέρια , σηκώνει το κλειδί και λέει :
κοιτάξτε να δείτε , στο χέρι μου έχω το κλειδί της πόρτας για να μπούμε να ξεκουραστούμε .
Τώρα ξέρουμε με σιγουριά ότι ο γέροντας έχει το κλειδί , δηλαδή όταν ξέρεις την αλήθεια δεν έχεις ανάγκη πια από πίστη , έτσι δεν είναι ;
Τώρα για πιο λόγο μας θέρισε ο θεός η πρόσβαση σε αλήθεια ;
Η απεικόνιση της αλήθειας σ'αυτή την πραγματικότητα σημαίνει ότι πρέπει να μάθουμε την αλήθεια όσο αφορά τον θεό και τι απεικονίζει αυτός για κάθε άνθρωπο . Πιστεύοντας στον θεό , τον δημιουργούμε με κάθε σκέψη , κάθε συναίσθημα κτλ και του δίνουμε σ’αυτό τον τρόπο απόλυτο οτιδήποτε τι παράγουμε με κάθε ανάσα της ζωής μας . Και όλα αυτά χρησιμοποιούνται στην μάχη με άλλες υπάρξεις για το κλέψιμο της ζωής .
Ο θεός φοβάται τους ανθρώπους μαζί και όχι κάθε άνθρωπο ξεχωριστά , επειδή όταν ο κόσμος σταματά να πιστεύει στον θεό αυτός δεν θα έχει πια ενέργεια να υπάρχει στην πραγματικότητα αυτή και δεν θα μπορέσει να αποφασίσει για μας κάθε στιγμή από την ζωή μας και ο κόσμος θα είναι πολύ καλύτερα . Εκείνη τη στιγμή η αληθινή ζωή θα μπει μέσα μας και δεν θα χρειασθεί  ποτέ ξανά να παλέψουμε για κάθε κομμάτι ζωής από την ζωή μας , για κάθε κομμάτι ψωμί το οποίο πρέπει να το κερδίζουμε πατώντας πάνω στους νεκρούς , απατώντας ο ένας τον άλλον .
Σ’αυτό τον τρόπο εμείς θα γινόμαστε ζωή και θα ζούμε χωρίς ελλείψεις , χωρίς μάχες κτλ μια ολοκληρωμένη ζωή γεμάτη ευτυχία ………..                           
   

                                                                                                                       

                                                                                                                                                                                          
                                                                                             
                                                                                                       Συνεχίζεται,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου