BLOGS

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Η αλήθεια ύπαρξης του θεού η ανυπαρξίας ; Το παραμύθι της ζωής μου.

Ο κόσμος πιστεύει ότι υπάρχει κάπου στους ουρανούς , ένας θεός παντοδύναμος οποίος έκανε τα πάντα και έχει δύναμη πάνω σε όλα. Για να καταλαβαίνουμε τον θεό , πρέπει πρώτα να καταλαβαίνουμε ποιοι είμαστε εμείς , ποιοι ήμασταν πριν να ήμαστε τούτο σόμα ,τι κατάσταση της συνείδησης είχαμε , τι είδος ύπαρξη ήμασταν .  Η , άραγε , έχουμε υπάρξει καθόλου πριν τούτης ζωής ;    
Για να μπορείς να έχεις μια αντικειμενική άποψη περί θεός , πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά τον εαυτό σου , μετά πρέπει να γνωρίζεις προσωπικά τον θεό , πράγμα που δεν γίνεται επειδή δεν μπορείς να γνωρίζεις κάποιος με τον οποίος δεν έχεις άμεση επαφή , δεν μπορείς να τον αγγίξεις , να τον μυρίζεις , να συλλέγεις πληροφορίες , να έχεις οτιδήποτε γνώση όσο αφορά την άλλη πλευρά . Αλλιώς η πίστη μου και του οποιονδήποτε είναι ψεύτικη , και κρύβουμε από πίσω κάθε άλλο , κάποιο άλλο ενδιαφέρον .
Επίσης ,για να καταλάβουμε τον θεό η συνείδηση μας πρέπει να περιέχει αυθεντικές πληροφορίες όσο αφορά το αντικείμενο της συζήτησης  . Αλλιώς εκφράζουμε απόψεις περί ένα πράγμα μόνο στο ίδιο βαθμό με τις εμπειρίες που έχουμε περάσει . Αλλά έξω των εμπειριών μου δεν υπάρχει τίποτα άλλο ;    
Και τότε ολόκληρη μου ζωή είναι υποκειμενική και μόλις τώρα φαίνεται το κακό και το καλό σαν κατάσταση της συνειδήσεις οποίες δεν είναι τίποτα άλλο , μόνο εκδηλώσεις της συνείδησης μου η οποία είναι υποκειμενική . Και τότε έχω καταλάβει ότι το κακό και το καλό είναι το ίδιο πράγμα και εκπροσωπεύει μια κοσμοαντίληψη μέσα στην οποία πιάσαμε τον θεό σαν κατάσταση της συνείδησης μας με την οποία δημιουργούμε και ξαναδημιουργούμε συνέχεια μέσα σε μια απόλυτη πλαστογραφία .
Και τότε φτάνουμε σε ένα σημείο στο οποίο αναρωτιόμαστε ποιος είναι στην ουσία ο δημιουργός μας ; τι θέλει από μας ; για ποίο λόγο μας δημιουργήθηκε σε τέτοιο τρόπο να μην μπορούμε ποτέ να δούμε την αλήθεια , ζούμε μόνο κάποιες εμπειρίες τις οποίες δεν τις καταλαβαίνουμε την αληθινή ουσία τους.

                                                                                                       Συνεχίζεται,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου